4 superbra knep för att misslyckas kortare tid

Har du tänkt på att när du blir arg eller besviken är det precis som att misslyckas

  • Det hindrar dig från att tänka klart
  • Det snor tid som du annars kunde använda till att gå runt och må bra.
  • Du blir negativt inställd till din omgivning
  • Du ser inte de möjligheter som livet serverar dig

TÄNK OM du kan må bra trots att det händer jobbiga saker runt dig

TÄNK OM du redan nu kan börja träna på rätt saker. Här får du några knep

 

 

Upprörd och arg, värst för dig eller andra?

Folk brukar alltid fråga mig om jag aldrig blir arg och upprörd. Såklart jag blir det, men jag har verktyg för att det inte ska göra att jag mår sämre onödigt lång tid. Det blir ju liksom jag som blir lidande annars. Javisst, omgivningen får det också jobbigt en liten stund, men väldigt få bryr sig egentligen, för det är ju inte deras problem, utan bara mitt.

Den/ det jag blir arg på bryr sig sällan.
Så här kommer lite tips:
 
bakgrund:
OM SL låter dig stå och vänta på pendeln till Nynäs i 1 timme på grund av förseningar, skicka 8 tåg till Älvsjö, dålig information, 1 tåg gick tydligen till Nynäs mitt i allt kaos men trots att jag stod uppmärksam på perrongen så lyckades jag missa det. Det stod Tumba på skylten. För sedan när skylten visade Nynäs och jag var på väg att hoppa på. Då ropade tågvärden ut Tumba och berättade att Nynäståget hade gått precis innan. Då blir man lätt arg och upprörd. Det blev jag
verktyg:
frågor att ställa mig för att hjälpa mig själv att må bättre = gå ur offerkoftaläget:
vad kan jag göra för att förbättra min situation just nu?
vad kan jag göra för att förbättra situationen i framtiden?
 
svar på mina frågor:
Ge SL feedback på vad som inte fungerade
Ring Rebecca och be om möte på perrongen
Lägga det åt sidan och skriv och berätta om hur man kan använda det för att skriva av sig besvikelsen till en bloggpost och tips för andra som har svårt att ta sig ur offerrollen.
 
Nu känns det redan bättre.
Nu ska jag skriva en text om att vara i misslyckande så kort tid man någonsin kan.

 

De 4 knepen

  1. Lär dig känna igen när du går in i en offerroll
  2. Konstatera att saker händer, det kommer alltid att vara så. Vare sig du är beredd eller inte. Du kan inte påverka det som sker just då. Träna på att låta det hända
  3. Om du blir väldigt engagerad, fundera ut hur du kan påverka att det inte händer i framtiden. Kom fram till hur du vill agera och gör det så snart du kan. ( I mitt fall blev det en text till SL och trafikverket)
  4. Låt andra styra och bestämma och träna på att bara hänga med. Bra träning att råka ut för saker, du blir starkare och offerkoftan blir svagare
 
SL skiter som sagt fullständigt i hur snabbt jag tar mig till Nynäs, de flesta andra också. Alltså är det bara jag som mår dåligt över det. om jag låter det påverka mig.
Tänk vilken vinst att kunna tänka så här.
Saker händer, jag kan välja mellan två saker.
  • må skitdåligt och gå och klaga och därmed gå in i en negativ spiral
  • välja att se det som att saker händer, jag kan inte påverka. Hur kan jag agera och reagera på detta för att inte må dåligt.
 
Ha en härlig dag allihop, det tänker jag ha
kram
Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *