Äntligen måndag! Hur du kan tjäna mer pengar med rätt attityd

Tänk att äntligen få en helt ny vecka att fylla med saker som tar dig till dina drömmars mål.

Eller känner du allt annat än det när du vaknar måndag morgon?

Det handlar om din hjärna och din önskan att använda den på rätt sätt

Äntligen måndag, det är en attitydfråga

VARFÖR, är det så lätt för oss att tänka negativa tankar istället för positiva, speciellt när det gäller runt oss själva om vad vi får och kan?

OM jag istället skulle säga: Åh nej, måndag, jag är så trött på måndagar. Då skulle genast flera personer kommentera och säga, jag också. Åh vad måndagar är jobbiga.

Hur kommer det sig att det är ok att hela tiden vara negativ istället för att verkligen försöka tänka positivt?  Det kan jag berätta för dig….

Du blir bra på det du tränar

Det gäller alltid, i vad än du gör. Det gäller hur du går, hur du talar till folk, hur du tjänar pengar, hur du tränar idrott, hur du skriver, hur du lägger upp din dag, och listan kan göras hur lång som helst. Men framför allt, det gäller HUR DU TÄNKER OM DIG SJÄLV. Och svaret på förra frågan är: De flesta människor tränar inte på rätt saker, de tränar på FEL saker. För det är precis vad du gör om du går runt och gör som vanligt, utan att ta reda på hur du ska göra för att lyckas bättre. Så om du vill tjäna mer pengar, så måste du dels börja tänka att det är möjligt för dig. Du måste också ta reda på hur det ska kunna vara möjligt.

Det är läskigt att vara annorlunda

Ja du är annorlunda om du vågar visa att du vet vad du vill och dessutom gör jobbet för att tag dig dit. Du är så annorlunda att det känns konstigt att göra det som egentligen är självklart. Det är självklart att du kan göra vad som helst du vill, du behöver bara ta reda på hur det kan gå till och vad som krävs och sedan göra jobbet.

Att genast avfärda en tanke som omöjlig, BIG NO NO

Det är precis där det börjar, det är precis där DU ska ändra beteende. Tanken känns omöjlig för dig för att du inte har tagit reda på hur den skulle kunna vara möjlig. Den är inte möjlig för att bland dina 10 närmaste kontakter finns ingen som har gjort det.

Det kan kännas jobbigt att göra jobbet med att ta reda på hur det ska gå till, men det är så det går till när man gör något som man inte trodde var möjligt. Det är så man når sina drömmar, fast man inte trodde de var möjliga. Och tänk vad mycket härligare vinsten är när du har fått anstränga dig extra. Ofta kan det räcka att du börjar prata med människor och berätta vad du vill och vad du behöver ta reda på för frågor. Människor tycker om att hjälpa till.

Här nedan följer två exempel på hur det fungerar om jag vill lyckas

Jag vet att det är viktigt med rätt teknik så jag:

 • tar reda på hur rätt teknik ser ut
 • lär mig den
 • planerar in tillfällen att träna den, och ser därför till att använda den varje gång jag tränar.

Om jag tänker så här:

 • jag tar reda på hur bästa sättet är att göra det här nästa gång, inte nu
 • jag gör så här på mitt vis så länge
 • jag gör det inte så ofta, det spelar ingen roll hur jag gör
 • jag vet inte hur jag ska ta reda på hur man gör

Vem tror du  får bäst resultat?

Viktigast av allt, den nedre bilden är DU, i allting där du inte tar reda hur du ska göra. Så, tränar du på fel saker?

Lär dig träna rätt

Träna på rätt saker men även på rätt sätt. Nedanstående punkter är perfekta att följa när du vill nå en dröm eller ett mål.

 1. Vad är din dröm? Brainstorma vad som krävs för att nå drömmen. Red sedan ut om du är beredd att göra de saker som krävs för att nå dit.  Är du beredd att göra en satsning och göra saker fullt ut och på rätt sätt för att nå din dröm?
 2. Sätt målet och tidsspecificera det
 3. Dela upp i delmål för att få ett första delmål att nå om ca 1-3 månader
 4. Ta reda på vad du behöver göra för att nå första delmålet.
 5. Lägg upp ett träningsprogram (handlingsprogram) för vad du behöver göra för att få de resultat du vill ha = delmål 1. Bestäm hur du vill fira delmål 1 och andra delmål
 6. Hur vill du fira ditt stora slutmål, dvs drömmen
 7. Planera in träning, tävling, återhämtning, fira i din kalender
 8. Skaffa träningskompis/ affärskompis och planera, genomför och rapportera till varandra
 9. Skriv träningsdagbok/ tidrapport om vad du har gjort och hur känslan varit.
 10. Analysera hur det har gått och varför det har gått bra eller dåligt. Kom ihåg att det är lika viktigt att veta varför det har fungerat bra.
 11. Fira framgångar
 12. Nu gör så bestäm dig bara för att tänka så som är bra för dig. Det är inte svårare än så. Det startar med din tanke och tro på hur det ska vara. Så ändra din tro då…

Läs gärna mer i detalj på www.mariasundqvist.se och prenumerera gärna på Actiontaker-tankar HÄR>>

Bara en enda negativ tanke kan förstöra, så sluta med det då

Om du visste hur mycket en negativ tanke förstör, då skulle du hädanefter alltid tänka positivt.

Om du visste hur mycket en positiv tanke skulle göra något ”omöjligt” möjligt, då skulle du för alltid tänka fler positiva tankar.

Så hur kan du göra för att börja tänka positivt, I ALLA LÄGEN ?

Kram,

Maria

 

 

 

4 svar på “Äntligen måndag! Hur du kan tjäna mer pengar med rätt attityd”

 1. Jättefint skrivet, tack! Jag satte ett galet mål förra året. Inte väggen omtänksam kr men skönt i huvuder:Jag ska springa maraton 2017. JNär jag sa det hill mig visste jag att 1)jag faktiskt ville det 2)att om jag bestämde mig för det skulle lösningar komma upp 3)mutt utgångsläge var att jag inte med säkerhet orkade springa ens 60 meter så jag var verkligen tvungen att söka kunskap och hitta tillfällen att träna på rätt sätt. Och tillfällen liksom lärdomar kom. Även misstag blev mina framgångar och jag kände mig nöjd. Sen blev jag splittrad…. Rappade fokus för mitt knä krånglar, sen foten, höften, skuldran t o m.. Måste fixa det!!! Det där med tid. Nu har halva året gått och jag sjönk tillbaka i geggan av osäkerhet. Jag vet att det är möjligt men jag måste fixa knät. Undra hur det ska gå till? Det ska gå det vet jag!

  1. Hej Madeleine, tack för dina fina kommentarer, visst är det möjligt.
   Det svåra är precis det du berättar om, att man faller tillbaka ner i geggan.
   Det kommer man alltid att göra någon gång, man klarar inte av att vara stark jämnt, men man kan misslyckas kortare tid.
   Så nästa gång kanske du ramlar ner i geggan i 15 minuter och sedan är uppe igen.
   Det är mental träning, men även förberedelse, var det rätt mål du satte= är du beredd att göra de uppoffringar och det jobbet som krävs?
   Sedan behöver du tänka som en idrottare för att ha ordentlig struktur för allting runt om.
   Skaffa träningskompis om du inte redan har det.
   Läs gärna mer om skrivandet i Actiontaker, skriv DIG framgångsRIK, kanske är det något för dig att vara med där. Det jag vet är att jag kan lova dig att du blir väldigt duktig på mental träning och ditt mindset för allt i ditt liv.
   Just nu kan du få erbjudandet som egentligen gick ut i fredags, dvs att du får en bonus med fri coachning på 30 minuter + ett kvartals medlemskap i mastermind-medlemsklubben. För 4 995 SEK + moms får du allt detta och enligt mina kunder är det värt i genomsnitt runt 120 000 SEK.
   Heja dig!
   Kram Maria

 2. Jättefint skrivet, tack! Jag satte ett galet mål förra året. Inte vidare genomtänkt i detalj men skönt i huvuder:Jag ska springa maraton 2017. JNär jag sa det hill mig visste jag att 1) jag faktiskt ville det 2 )att om jag bestämde mig för det skulle lösningar komma upp 3) mutt utgångsläge var att jag inte med säkerhet orkade springa ens 60 meter så jag var verkligen tvungen att söka kunskap och hitta tillfällen att träna på rätt sätt. Och tillfällen liksom lärdomar kom. Även misstag blev mina framgångar och jag kände mig nöjd. Sen blev jag splittrad…. Tappade fokus för mitt knä krånglar, sen foten, höften, skuldran t o m.. Måste fixa det!!! Det där med tid. Nu har halva året gått och jag sjönk tillbaka i geggan av osäkerhet. Jag vet att det är möjligt men jag måste fixa knät. Undra hur det ska gå till? Vad är mitt nästa steg? Det ska gå det vet jag!

  1. Hej Madeleine, tack för dina fina kommentarer, visst är det möjligt.
   Det svåra är precis det du berättar om, att man faller tillbaka ner i geggan.
   Det kommer man alltid att göra någon gång, man klarar inte av att vara stark jämnt, men man kan misslyckas kortare tid.
   Så nästa gång kanske du ramlar ner i geggan i 15 minuter och sedan är uppe igen.
   Det är mental träning, men även förberedelse, var det rätt mål du satte= är du beredd att göra de uppoffringar och det jobbet som krävs?
   Sedan behöver du tänka som en idrottare för att ha ordentlig struktur för allting runt om.
   Skaffa träningskompis om du inte redan har det.
   Läs gärna mer om skrivandet i Actiontaker, skriv DIG framgångsRIK, kanske är det något för dig att vara med där. Det jag vet är att jag kan lova dig att du blir väldigt duktig på mental träning och ditt mindset för allt i ditt liv.
   Just nu kan du få erbjudandet som egentligen gick ut i fredags, dvs att du får en bonus med fri coachning på 30 minuter + ett kvartals medlemskap i mastermind-medlemsklubben. För 4 995 SEK + moms får du allt detta och enligt mina kunder är det värt i genomsnitt runt 120 000 SEK.
   Heja dig!
   Kram Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *