Mastermind-lunch

Maria Sundqvist

Mastermind-lunch, strukturerat möte som skapar fantastisk resultat

Samtidigt som du äter din lunch träffar du andra framgångsrika egenföretagare. Känslan är fantastisk. Tänk dig att du har en hel stab av kompetenta kollegor som hjälper dig med dina frågeställningar. Som hjälper ditt företag framåt. Precis så är det att vara med på en Mastermind.

 

Min första Mastermind var för 4 år sedan.

Jag hade tagit beslut att starta eget, men hade inte börjat än. Därför var jag med på ett skrivläger i underbara Sitges. Jag kommer ihåg hur jag satt och var nervös för att jag skulle ha en tillräckligt smart fråga. Jag bestämde mig för att jag måste testa, annars vet jag ju inte hur det funkar.

Min frågeställning var: Nu när jag åker hem härifrån skrivlägret och ska starta företaget, vad ska jag göra? Vad är mina nästa steg?

Jag var helt oförberedd på vad Mastermind-övningen skulle ge mig så slängde jag mig bara in i det för att jag hade hört att det skulle ge bra resultat.

Först var jag nervös och visste inte om jag verkligen hade någon fråga att ta upp, den måste ju vara tillräckligt smart så jag inte framstår som dum för de andra, tänkte jag. Men till slut bestämde jag mig för att bara våga. Den känslan jag fick när jag 15 minuter senare sitter o tittar på mina anteckningar och inser att jag har sparat in flera månaders arbete på att jag vågade ställa min fråga. Wow, det anteckningsblocket var värdefullt. 

Shit, jag vågade!! Och jag vann på det. Där satt jag och hade 10 andra framgångsrika företagares tips och råd om hur jag skulle starta och fortsätta när jag kom hem från lägret. Jag visste att det bara var att följa det jag fick.

Där och då förstod jag kraften av att andra människor resonerar runt din frågeställning. De blir så engagerade för att de vill hjälpa och för att de bryr sig om dig och vill att du ska lyckas.

Vad är en Mastermind?

Under strukturerade former träffas (live eller webb) egenföretagare/entreprenörer för att vara varandras kollegor, bollplank, lyssnare eller affärskompis. Du kan här utnyttja kraften av att ha kollegor fast du egentligen är ensam i företaget.

Varför är Mastermind så bra?

Bland annat:

  • bra säljträning att kunna fatta sig kort
  • bra träning på att få fram det viktiga i ditt budskap
  • bra träning att ta och ge plats i ett möte
  • effektiva möten
  • det går att planera in frågor i förväg.

Det viktigaste du har med dig in i en Master mind är viljan att GE. Genom att ge andra kommer du att få mångdubbelt tillbaka.

Om du har en frågeställning så kommer nio andra personer att resonera runt just din frågar för att DU ska kunna komma vidare och nå ett fantastiskt resultat.

Strukturen i Mastermind

Det finns en Mastermind ledare som har ett tidtagarur. Den personen leder mötet.

10 deltagare

Deltagare 1 har en frågeställning

2 min: Deltagare 1 berättar om sin frågeställning

2 min: de andra ställer frågor till deltagare 1 för att säkra att alla har förstått frågeställningen

10 min: Deltagare 1 vänder sig med ryggen mot sällskapet för att endast koncentrera sig på att lyssna.

De andra deltagarna resonerar och brainstormar nu runt frågan.

Efter: Deltagare 1 får berätta vad den tar med sig av alla tips.

Varje deltagares frågeställning tar ca 15 min, så att vi försöker hinna med 6 frågeställningar första gången eftersom det blir lite uppstartssnack också, (om jag får in så många frågor.)

Nu lanserar jag Mastermind live

Därför att det är ännu häftigare än att mötas på webben och att det gör att vi lär känna varandra ännu bättre.

Kanske har du provat på Mastermind tidigare, det spelar ingen roll. Alla har vi lika stor nytta av det ändå.

Nästa tillfälle:  onsdag 27 april kl 11-13, Marievik, Stockholm

Plats: Le på Café, Grönbrinksgatan 12, Marievik, Stockholm

Kostnad: Ordinarie pris: 350 kr, exkl moms

Boka tidigt rabatt (senast sönd 10 april): DITT PRIS: 250 KR exkl moms

Uppge rabattkod i köpdialogen: early bird

Tid: kl 11-13 ( kom i tid för att skriva på sekretessavtal)

Vad får du för dina pengar? : 

  • Lunch med dryck
  • utbildning i Master mind
  • nya nätverkskontakter
  • chansen att få hjälp av andra företagare att ta ditt företag ett steg vidare eller hjälp att övervinna ett hinderen väldigt kul lunch

Här säkrar du din plats: BOKA HÄR>>

Hoppas att vi ses!

OBS, endast 15 platser så det innebär först till kvarn!