Vad är ditt största säljhinder?

 Hinder

VILKEN är din säljsabotör, ditt hinder för att sälja?

Om du svarar i kommentarerna så får du två stycken verktyg för bättre struktur och effektivitet så att du får hjälp med ditt sälj.

 

 

 

 

Alla har vi vissa hinder som gör att vi inte säljer så mycket som vi skulle vilja.

  • En del tycker att det är läskigt, kanske vet man inte om tjänsten eller produkten man vill sälja är tillräckligt bra.
  • Eller så tycker man att det känns olustigt att försöka tvinga på sin produkt på någon.
  • Ett tredje hinder kan vara att det finns en massa konkurrenter och du undrar om det finns plats för dig på marknaden.

Vad kan man mer ha för hinder?

VILKET ÄR DITT HINDER?

Berätta det för mig så tar jag upp ditt hinder i mitt nyhetsbrev nästa vecka. Dessutom får du mitt verktyg för att skapa struktur, effektivitet och kunna analysera om du gör rätt saker.

 

Om du vill få mer tips och råd gällande säljhinder så kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev som just nu kommer varje dag.

Vill du ha mitt nyhetsbrev med massa bra tips och råd för ökad försäljning så klickar du här>>

Då får du verktyget Aktivitetslista med nästa steg och hinder för att få ännu bättre struktur, effektivitet men framförallt att du börjar göra de saker som ger pengar.

 

Säljsabotör

Något som hindrar dig från att sälja, ett hinder, en gränspolis eller vad du vill kalla det.

Saken är den att sabotören egentligen vill dig väl, den vill skydda dig från att misslyckas, den vill skydda dig från att utsättas för oro, för att få NEJ, skydda dig från nervositet. Ja allt det där. Säljsabotören är en variant av självsabotörer.

Jag pratar om säljsabotören för att där pratar vi om vad som hindrar dig att lyckas med din försäljning, fler av säljsabotörerna är även dina självsabotörer.

 

Självsabotör

Du hör det på ordet, det är din egen, den saboterar för sig själv, för att den försöker skydda dig.

Det som är bra med att det är en självsabotör är att det inte är någon annan som försöker sabotera för dig, utan det är ditt inre, din tvekan, din otillräcklighet.

Vad är det som är bra med det då, tänker du.

JO, att då kan du lära dig att övervinna den, ATT FÖRVANDLA DEN TILL EN SJÄLVHJÄLPARE

Det är ingen annan person som försöker stoppa dig, det är bara dina tankar om dig själv.

 

OM JAG BERÄTTAR FÖR DIG ATT DU KAN VÄNDA DITT SÄLJHINDER TILL EN HJÄLPARE ISTÄLLET, vad säger du då?

 

Det är skrivandet som gör det

Sommaren 2015 började jag med skrivövningar för att upptäcka mina självsabotörer och vända dem till självhjälpare.

Jag visste inte om jag hade några självsabotörer alls, men när jag hörde Anna Åberg (känd Digital nomad) berätta om de självsabotörer som fanns så kunde jag konstatera att jag hade varit ordförande i klubben i många år när det gällde fler av dem. Hon berättade vidare att vi alla har dem, de är bara olika starka hos oss.

OJ, jag har självsabotörer!

Exempelvis Splittraren, som gjorde att jag startade med nya saker hela tiden så fort något roligare dök upp, utan att ha gjort klart det jag egentligen skulle göra, ex bokföring. Oj vad jag upptäckte mycket om mig själv och kom på bra saker när jag skrev om splittraren ( mer om det en annan gång). Men framförallt så skapade jag verktyg som hjälper mig att inte vara splittrad. Verktyget får du av mig om du hör av dig och berättar lite om dig själv och vad som är ditt säljhinder.

Tidigare kallade jag mig själv för fröken 95%, jag gjort allt jättebra fram tills jag gjort 95% men så verkar det som att när jag redan hade det klart i huvudet så slutade jag att göra det. Jätteskumt beteende om du frågar mig. Nu kallar jag mig helt enkelt fröken 100% istället, dels talar jag då om för mig själv att jag alltid ska göra 100%, men också att jag litar på mig själv att jag alltid ska göra det. Det ger mig en bättre förutsättning.

Jaha, så visste jag helt plötsligt att jag hade självsabotörer som alltså förstörde för mig genom att de försökte skydda mig från att misslyckas.

Men jag har också lärt mig i livet att GENOM ATT AKTA MIG OCH VARA FÖRSIKTIG, GER MAN SIG SJÄLV INTE CHANSEN ATT LYCKAS.

Så alltså går det ju inte ihop..

Jag vill lyckas, säljsabotören hindrar mig ju från att lyckas!!

 

Det här måste jag göra något åt, tänkte jag.

Jag anmälde mig till utbildningen med skrivövningar trots att jag inte kunde skriva ( mer om det en annan gång)

 

Jag fick veta att om jag följer instruktionerna och är ärlig med mig själv så skulle jag alltså upptäcka mina självsabotörer och dessutom kunna vända dem till självhjälpare och därmed sluta hindra mig själv från att lyckas!!

Det låter ju för bra för att vara sant. Wow, det måste jag göra!!

Jag säger wow en gång till, att skriva ur hjärtat, att bara låta det flöda ur mig. Helt plötsligt konstaterar jag saker som jag hållt inom mig, om min personlighet, om hur jag har agerat, om hur jag har aktat mig. Helt plötsligt ser jag mönster som har hindrat mig. Jag tittar på det, jag blir så trött på det, jag spyr på det och helt plöstligt ser jag mig själv vända det till självhjälpare.

Jag är så imponerad av processen, det är det bästa jag har gjort. Nu älskar jag att skriva, det gör att jag upptäcker eventuella hinder tidigt. Det gör att jag kan förmedla mig i skrift, jag är bättre på att ta beslut. För när jag skriver upptäcker jag att det ibland saknades ett beslut, det är därför jag inte har agerat.

Vad har det gett mig då?

Jag har tagit fram flertalet verktyg, produkter och tjänster för mina kunder. Jag har insett att jag vill hjälpa och inspirera entreprenörer och egenföretagare till att lyckas med sin försäljning. Jag gör rätt saker som tar mitt företag framåt.

Jag önskar dig en härlig dag!

kram Maria

P.S Tänk på att om du funderar för länge på nästa steg så blir du stående på ett ben.

2 svar på “Vad är ditt största säljhinder?”

  1. – My partner and I stumbled over here coming from a dirfefent web address and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking over your web page again.

  2. Hej,
    Tack inte visste jag att jag hade en självsabotör när det gäller mitt sälj! Wow vad du är bra. Jag har alltid sett mig att jag är bra på att prata med människor och när det gäller att sälja då känner jag att det knyter sig i magen, jag är ingen säljare, jag älskar när andra når framgång och sen tänker jag varför vågar inte jag som alla de som är framgångsrika. Hur kan alla andra få sålt och inte jag? Vad är det som hindrar mig? Jo mina självsabotörer som jag inte trodde fanns. Ok jag ska bli vän med dem och en av dem är att jag skjuter upp saker. Jag har säkert flera som jag inte har hittat än eller rättare sagt inte erkänt än för mig att jag har dem! Ska verkligen bli mera vän med dem alla.
    Tack för frågan och att jag hittade detta här på din sida Maria. Kram Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *